Ajax moet eerst verkopen in aanloop naar nieuwe transfers: Druk mee bezig
"Op de achtergrond is de club daar druk mee bezig"

Ajax moet eerst verkopen in aanloop naar nieuwe transfers: "Druk mee bezig"

03-07-2015 13:58
16

Ajax moet na het verkopen van Kolbeinn Sigthorsson, die naar FC Nantes overstapt, ook Nicolai Boilesen verkopen alvorens de club een nieuwe slag slaat op de transfermarkt. Dat vertelde trainer Frank de Boer, die Jasper Cillessen niet wil verkopen.

De oefenmeester van de Amsterdammers liet tegenover Voetbal International weten naar welke spelers hij nog op zoek is. "We zoeken nog een spits en een buitenspeler", aldus De Boer. Ajax koopt overigens niet zomaar de eerste de beste spits, vertelde De Boer in een eerder stadium. "Het is duidelijk dat er voorin nog iets bij moet komen. Op de achtergrond is de club daar druk mee bezig, maar het hangt van meerdere dingen af. Zo moet er eerst worden verkocht", benadrukt de coach.

Boilesen is één van de spelers die door Ajax verkocht kan worden. Aston Villa zou interesse in hem hebben. "Hij heeft nog een eenjarig contract en kenbaar gemaakt een stap te willen maken. Met Mitchell Dijks hebben daar al adequaat op ingespeeld." Verder is er interesse in Cillessen. Manchester United wil hem hebben. "Maar hij is zo belangrijk voor ons, dat we hem niet zomaar kwijt willen. Ik ga ervan uit dat hij blijft."