Feyenoord met afgetekende cijfers onderuit op emotionele avond
Duel in het teken van afscheid Clasie

Feyenoord met afgetekende cijfers onderuit op emotionele avond

23-07-2015 21:47
16

Feyenoord heeft donderdagavond een stevige nederlaag geleden in het oefenduel met Southampton. De Engelse gasten van manager Ronald Koeman wonnen met 3-0 in De Kuip. De ontmoeting stond vooral in het teken van het afscheid van Jordy Clasie en Graziano Pellè. Laatstgenoemde tekende voor de openingstreffer. 

Voor aanvang van de oefenwedstrijd in Rotterdam werd groots afscheid genomen van de Italiaanse spits en voormalig captain Clasie. De kleine middenvelder hield het niet droog. Southampton trad aan met de nodige bekende gezichten. Onder meer Maarten Stekelenburg stond in de basiself van The Saints. 

Southampton bleek gedurende de wedstrijd een maatje te groot. Feyenoord was slordig en op veel fouten te betrappen. Pellè tekende in het eerste bedrijf voor de openingsgoal. Dusan Tadic (ex-FC Groningen) kwam het zestienmetergebied binnen, Kenneth Vermeer greep mis en de international van Italië kon simpel binnen schieten: 0-1. 

Na de pauze kende Feyenoord een sterke fase, maar dat werd niet uitgedrukt in doelpunten. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kreeg daarvoor het deksel op de neus. Verdediger Maya Yoshida kon simpel binnenknikken uit een vrije trap en in de slotfase schoot Juanmi, na zwak verdedigen van Feyenoord, de 0-3 tegen de touwen.