'Ajax neemt Boilesen niet serieus; back kon naar Premier League en Serie A'

'Ajax neemt Boilesen niet serieus; back kon naar Premier League en Serie A'

08-01-2016 07:00
12

Nicolai Boilesen zit op een dood spoor bij Ajax. De linksback van de Amsterdammers mag alleen nog trainen bij Jong Ajax. Afgelopen zomer kon de Deen naar Crystal Palace of Genoa, maar Boilesen kwam niet tot een persoonlijk akkoord.

Vorig seizoen was de hoofdpersoon nog vice-aanvoerder van Ajax. Daarna ging het bergafwaarts. Boilesen kreeg na een matig seizoen een aanbieding om bij Ajax te verlengen. De 23-jarige Deen voelde zich volgens De Telegraaf niet serieus genomen, omdat de Amsterdammers pas laat in het seizoen naar hem toe kwamen.

Het kamp van Boilesen reageert op het hele verhaal, via vader en zaakwaarnemer Kenny. "We hebben nooit een schriftelijke aanbieding gehad. Nicolai zei onmiddellijk dat hij iets nieuws wilde. Ruimschoots op tijd, zodat Ajax en wij in alle rust konden toewerken naar een transfer, afgelopen zomer, die voor alle partijen goed was", aldus Boilesen senior. De linksback kon dus naar Crystal Palace en Genoa, maar kon geen akkoord met die clubs bereiken. Nu sluimert interesse uit het Championship en grotere competities.

Lees ook: Stam zou Boilesen graag gebruiken bij Jong Ajax