El Ghazi houdt het voor gezien door nieuwe enkelklachten: statement Ajax

El Ghazi houdt het voor gezien door nieuwe enkelklachten: statement Ajax

08-01-2016 10:52
19

De dag is nog jong, maar Ajax beleeft er nu al een om snel te vergeten. In navolging van Davy Klaassen heeft ook Anwar El Ghazi een blessure opgelopen.

El Ghazi hield het door enkelklachten voor gezien in het Turkse Belek, waar Ajax zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. Frank de Boer moest lijdzaam toezien hoe zijn twintigjarige aanvaller niet meer verder kon en de training vroegtijdig moest afbreken. Die maatregel is volgens Ajax 'uit voorzorg' genomen.

Het is vooralsnog onduidelijk wat El Ghazi precies mankeert. Hij moest een groot deel van de eerste seizoenshelft al missen met enkelproblemen. In de laatste wedstrijden voor de winterstop keerde de rechtsbuiten terug, maar tippen aan zijn vorm bij de seizoenstart kon hij niet.

El Ghazi is niet de eerste die deze week moet afhaken in Belek. Kenny Tete staakte al twee keer de training vanwege pijn aan de enkel. Davy Klaassen traint al drie dagen niet vanwege een knieblessure. Ajax speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen Hamburger SV en het lijkt niet realistisch dat El Ghazi daar bij is.