Update: 'AZ helemaal rond met Janssen-opvolger: contract tot 2021'

Update: 'AZ helemaal rond met Janssen-opvolger: contract tot 2021'

06-07-2016 15:35
88

De transfer van Wout Weghorst naar AZ is aanstaande. Max Huiberts, technisch directeur van de Alkmaarders, bevestigt dat hij goede hoop heeft dat de overgang nog deze week wordt afgerond.

Volgens TC/Tubantia is het '99,9 procent zeker' dat Weghorst nog deze week wordt gepresenteerd als nieuwste aanwinst van AZ. Dat kan vermoedelijk niet los worden gezien van het feit dat de transfer van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur zo goed als zeker is. Maandag werd bekend dat de Londense topclub aan de AZ-vraagprijs van twintig miljoen euro willen voldoen.

Huiberts laat op zijn beurt weten dat hij goede hoop heeft dat Weghorst AZ komt versterken. "We zijn nog niet helemaal akkoord", zegt hij over de onderhandelingen tussen Heracles en AZ. "Maar we hebben goede hoop, anders waren we niet afgereisd naar Almelo." Weghorst kwam dinsdagavond al niet in actie tijdens het oefenduel van Heracles met de amateurs van ON. 

Update 6/7 12.08: De transfer van Weghorst naar Alkmaar wordt woensdagmiddag afgerond. FOX Sports meldt dat. De laatste plooien rond de deal tussen AZ en Heracles worden op zeer korte termijn gladgestreken. De 23-jarige spits speelde in totaal twee seizoenen in Almelo. In 66 competitieduels maakte hij 22 treffers. 

Update 15.32: Wout Weghorst en AZ hebben een akkoord bereikt over een vijfjarig contract, zo meldt De Telegraaf. De spits zet daardoor een handtekening onder de verbintenis tot de zomer van 2021. Weghorst zal snel gepresenteerd worde in Alkmaar.