Update: 'Spurs kan het schudden: Götze kiest voor pikante Bundesliga-move'

Update: 'Spurs kan het schudden: Götze kiest voor pikante Bundesliga-move'

10-07-2016 19:21
5

Tottenham Hotspur geeft gas op de transfermarkt. Victor Wanyama (Southampton) werd vorige week gecontracteerd, AZ-spits Vincent Janssen is bijna binnen en Spurs hoopt óók Mario Götze vast te leggen. BILD schrijft zondag dat de belangstelling van de Londenaren voor de Duitser zéér concreet is. 

Vrijdag meldde de boulevardkrant al dat de 24-jarige Götze op de radar is verschenen bij Spurs, Liverpool en zijn oude club Borussia Dortmund. Tottenham lijkt voorop te gaan in de strijd om de aanvallende middenvelder van Bayern München. De vader van Götze - sinds enkele maanden tevens actief als zijn zaakwaarnemer - heeft tijdens het EK namelijk twee keer een gesprek gevoerd met een delegatie van de nummer drie van de Premier League. 

Volgens BILD wilde Götze aanvankelijk bij Bayern blijven. De international is echter van gedachten veranderd. Deze zomer wil hij graag de stap maken naar een club die hem wekelijks speeltijd geeft.

Omdat Götze wél als eis heeft dat zijn nieuwe werkgever uitkomt in de Champions League, lijkt het Liverpool van manager Jürgen Klopp af te vallen. Om de nek van de dribbelaar, die nog één seizoen vastligt bij de kampioen van Duitsland, hangt een prijskaartje van dik twintig miljoen euro. 

Update 19.21: Tottenham maakt géén kans op de komst van Götze naar Londen. Dat meldt The Daily Mirror zondagavond. Blijkbaar heeft de EK-ganger zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Dortmund. BVB past beter bij hem dan de fysiek zware Premier League, denkt hij.