'Verzoek voor buitenlandse transfer komt binnen bij PSV: middenvelder wil weg'

'Verzoek voor buitenlandse transfer komt binnen bij PSV: middenvelder wil weg'

18-07-2016 07:39
18

Adam Maher heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar het buitenland. De middenvelder komt bij PSV niet echt aan de bak en wil speeltijd. FC Groningen zou ook in de markt zijn.

Volgens het Eindhovens Dagblad, dat met het kamp van Maher sprak, is de interesse van Groningen echter onzin. Vooralsnog zijn er weinig geruchten verschenen over de middenvelder van PSV, maar het blijkt dat hij wel degelijk aast op een transfer. En bij voorkeur een deal met een buitenlandse club.

Van concrete interesse is nog geen sprake, al wordt er bij PSV wel geïnformeerd naar de spelmaker. Maher kreeg weinig speeltijd in Eindhoven; hij viel eigenlijk constant buiten de boot. Op het middenveld kregen Marco van Ginkel, Andres Guardado en Davy Pröpper de voorkeur. Ook Jorrit Hendrix mocht geregeld starten.

Het verblijf van Maher bij PSV is niet helemaal geslaagd. In 2013 kwam hij met hoge verwachtingen - voor acht miljoen euro - over van AZ. Sindsdien speelde de 22-jarige middenvelder 71 competitieduels voor de hoofdmacht van de kampioen van Nederland. Afgelopen seizoen kwam hij tot veertien optredens, waarvan zes invalbeurten.