Update: Vitessenaar van 'vier miljoen' reageert op vermeende interesse

Update: Vitessenaar van 'vier miljoen' reageert op vermeende interesse

13-08-2016 23:58
12

RSC Anderlecht is druk op zoek naar een vervanger voor Steven Defour. Hij tekende vrijdag bij Burnley, dat uitkomt in de Premier League. Marvelous Nakamba van Vitesse moet zijn opvolger worden.

De 22-jarige Nakamba is echter geen goedkope jongen. De Nederlanders willen hun middenvelder niet zomaar laten gaan en plakken een vraagprijs van circa vier miljoen euro op zijn hoofd. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Nakamba is dit seizoen bezig aan zijn derde seizoen bij Vitesse. In 37 wedstrijden voor de club uit Arnhem wist hij één keer te scoren. Voor zijn tijd in Nederland speelde de Zambiaan bij het Franse AS Nancy.

Andere namen die circuleren om Defour te doen vergeten, zijn die van Marco van Ginkel (Chelsea) en Hakim Ziyech (FC Twente), maar die lijken financieel en sportief onhaalbaar voor Anderlecht. Van Ginkel liet eerder ook al weten dat hij eerst helemaal fit wil worden.

Update 23.58 uur: Tegenover Omroep Gelderland reageerde Nakamba op de vermeende interesse van Anderlecht. "Ik weet van niks, ik heb ook nog niks gehoord van Anderlecht", stelt de speler. Hij is niet bezig met een transfer, ook al is de transfermarkt nog even open. "Ik ben bij Vitesse en werk daar hard voor. Mijn gedachten zijn ook alleen hier."