'Nog één struikelblok in Cillessen-onderhandelingen: Barça zet druk op Ajax'

'Nog één struikelblok in Cillessen-onderhandelingen: Barça zet druk op Ajax'

21-08-2016 17:32
42

Niet Ajax, maar FC Barcelona zorgt ervoor dat Jasper Cillessen aanstaande woensdag afwezig is tijdens het cruciale Champions League-duel van de Amsterdamse club met FK Rostov. Dat meldt El Mundo Deportivo zondag.

Barça en Ajax zouden het al eens zijn over de transfersom van een slordige veertien miljoen euro, terwijl er ook een persoonlijk akkoord ligt tussen Cillessen en de Catalaanse grootmacht. Het is nu alleen nog de vraag wanneer de 27-jarige doelman de overstap maakt naar Camp Nou. En dáár wringt de schoen.

Het is bekend dat Barça de laatste formaliteiten zo snel mogelijk wil afronden, omdat Claudio Bravo op korte termijn naar Manchester City gaat. De Chileen nam zondagochtend al afscheid van zijn teamgenoten. De kampioen van Spanje wil Cillessen daarom aan het begin van volgende week verwelkomen.

Het probleem is echter dat Ajax woensdag de cruciale wedstrijd tegen Rostov in de play-offs van de Champions League speelt. De kans dat Cillessen gaat spelen is nihil. Niet omdat Ajax vreest voor een blessure, zoals het Algemeen Dagblad zaterdag meldde, maar omdat Barça hem zo snel mogelijk wil hebben, ook uit vrees voor blessures.

El Mundo Deportivo meldt overigens een transfersom van dertien miljoen euro. Cillessen keepte afgelopen zaterdag al niet bij Ajax. Met André Onana in het doel werd er in eigen huis met 1-2 verloren van Willem II. Zondag stond Cillessen overigens wel 'gewoon' op het trainingsveld in Amsterdam.