Update: 'De Boer-vonnis wordt dinsdagmiddag geveld tijdens Skype-vergadering'

Update: 'De Boer-vonnis wordt dinsdagmiddag geveld tijdens Skype-vergadering'

01-11-2016 10:48
14

Nog geen week nadat Internazionale het vertrouwen in De Boer uitsprak, staat de coach al op straat. Dat meldt althans La Gazzetta dello Sport, de beroemde roze Italiaanse sportkrant.

De Boer werd vorige week na de overwinning op Torino (2-1) nog openlijk gesteund door de Inter-directie, maar de nederlaag van afgelopen weekend tegen Sampdoria (1-0) maakt alles weer anders. La Gazzetta dello Sport meldde maandagochtend al dat het ontslag van De Boer slechts een kwestie van tijd was, maar weet nu dat het dinsdag al gaat gebeuren.

Volgens de sportkrant weet Inter ook al wie het als opvolger van de ex-Ajax-coach gaat aanstellen. Stefano Pioli is de torenhoge favoriet, maar wordt niet direct aangesteld. Inter-jeugdcoach Stefano Vecchi neemt namelijk de honneurs waar wanneer Inter donderdag in Europa League-verband op bezoek gaat bij Southampton. De Boer is er dan al niet meer bij.

Update 01/11 10.48: Het zwaard van Damocles hangt boven het hoofd van De Boer. Onder meer La Gazzetta dello Sport meldde dinsdagochtend dat Vecchi de ochtendtraining van Inter zou leiden. Dat bericht bleek onjuist. De jeugdcoach van Inter kan pas de (tijdelijke) leiding overnemen in Milaan als De Boer op straat is gezet.

Rond het middaguur staat er volgende diverse media een Skype-vergadering gepland tussen de Chinese eigenaren van Inter en De Boer. De kans is erg groot dat de coach dan te horen krijgt dat zijn avontuur in Italië er per direct op zit.