Zwaar aangeslagen Dijkhuizen: Dit heb ik niet verdiend, het is mensonterend

Zwaar aangeslagen Dijkhuizen: "Dit heb ik niet verdiend, het is mensonterend"

23-12-2016 07:24
35

Marinus Dijkhuizen heeft geen goed woord over voor de handelswijze van NAC Breda. De 44-jarige trainer werd donderdag aan de kant geschoven door de nummer acht van de Jupiler League.

"Ik ben erg teleurgesteld in de handelswijze van NAC. Dit heb ik niet verdiend. Het is mensonterend en respectloos. Triest om dit zo doen", zegt een zwaar aangeslagen Dijkhuizen tegen BN DE Stem. "Wie regeert er eigenlijk bij deze club. Justin Goetzee? Hans Smulders? John Peek? Zeg het maar. Misschien dat jij weet. Ik niet in ieder geval."

"Om dit zo vlak voor kerst te doen, terwijl ik bij de kerstborrel iedereen nog heb toegesproken, vind ik zwaar respectloos. Dat hoort niet", vervolgt de Westlander, die eind oktober 2015 aan de slag ging bij NAC. "Ik heb niet eens op een fatsoenlijke manier afscheid kunnen nemen van mijn spelers en mijn staf. Het respect ontbreekt. Mensonterend. Kan het niet anders zeggen."

Technisch directeur Hans Smulders hoopt op korte termijn een opvolger aan te stellen. De namen van Alfons Groenendijk, Jean-Paul de Jong en Maurice Steijn worden veelvuldig genoemd. Laatstgenoemde wil het seizoen echter afmaken bij VVV-Venlo. Komende zomer staat hij wel open voor een dienstverband in het Rat Verlegh Stadion.