Opvallend: afwezigheid AZ tijdens vergadering in Zeist 'hoogst ongebruikelijk'

Opvallend: afwezigheid AZ tijdens vergadering in Zeist 'hoogst ongebruikelijk'

18-06-2020 18:45 Laatste update: 18:50
332

Opvallend: AZ schitterde donderdag door afwezigheid tijdens de algemene ledenvergadering van de KNVB. Alle 34 profclubs waren uitgenodigd bij de KNVB in Zeist, maar de Alkmaarders lieten verstek gaan, meldt de NOS.

Volgens AZ kon algemeen directeur Robert Eenhoorn niet aanwezig zijn, maar meerdere directeuren laten aan de omroep weten dat dit 'hoogst ongebruikelijk' is. Alle andere clubs werden vertegenwoordigd door de algemeen directeur of een ander directielid. De Alkmaarders hadden zich ook niet aangemeld voor de vergadering. Ook KNVB-directeur Eric Gudde heeft 'geen idee' waarom AZ ontbrak.

Het is geen geheim dat AZ ontevreden is over de afwikkeling van het seizoen 2019/2020. De Alkmaarders menen dat niet Ajax, maar zij recht hebben op de eerste plaats in de Eredivisie en daarmee het beste Champions League-ticket. AZ moet als nummer twee van de competities drie voorrondes zien te overleven om het hoofdtoernooi van het mijardenbal te bereiken.

AZ vond dat in het afgebroken seizoen niet het doelsaldo, maar het onderling resultaat de doorslag moest geven. De Noord-Hollandse rivalen eindigden op een gelijk aantal punten. Het doelsaldo was in het voordeel van Ajax, terwijl AZ in de onderlinge duels aan het langste eind trok.

Solidariteitsfonds
Tijdens de vergadering werd donderdag ook ingestemd met het solidariteitsfonds. AZ is met Ajax, PSV en Feyenoord één van de roergangers, maar was er tijdens de besluitvorming dus niet bij.