Koeman: "Misschien begrijp je nu waarom we soms met drie man achterin spelen?"

3 oktober om 08:15
Laatste update: 3 oktober om 08:24

De geschorste Ronald Koeman zag zijn ploeg FC Barcelona zaterdag weer in een 4-3-3 systeem spelen. De Catalanen speelden tijdens het tijdperk-Koeman regelmatig met drie centrale verdedigers, maar gingen zaterdag tegen Atlético Madrid met hun klassieke stijl ten onder.

In aanloop naar de kraker van zaterdag pakten de Spaanse media uit met kritiek op de formatie die Koeman midweeks tegen Benfica hanteerde: voorzitter Joan Laporta was niet te spreken en de spelers zouden pas vlak voor aftrap gehoord hebben wat het strijdplan was. Tegen Atlético speelde Barça dus weer in de huisstijl, maar ging het weer mis. "Misschien begrijp je nu waarom we soms met drie man achterin spelen?", wordt Koeman geciteerd door Marca.

Barcelona liep voor rust al tegen een 2-0 achterstand aan, nadat Thomas Lemar en Luis Suárez vrij voor doelman Marc-André ter Stegen waren opgedoken. "Hier hebben we voor de wedstrijd al over gesproken: je kunt niet zoveel ruimte weggeven bij balverlies. Als je met vier verdedigers speelt, moeten de middenvelders bij hun man blijven", doelde Koeman onder meer op de jonge Nico González, die Lemar bij de eerste treffer liet lopen. "Je moet gewoon je man volgen, dit is niet acceptabel."

Hoe het nu verder gaat met Koeman, is nu afwachten. In Spanje ging het verhaal dat de geplaagde trainer na de wedstrijd in Madrid bedankt zou worden voor bewezen diensten. Voorzitter Joan Laporta kwam op de wedstrijddag echter met een verrassend statement, waarin hij juist het vertrouwen uitsprak in Koeman.