Piqué lucht zijn hart: 'Je moet blind zijn om niet te zien waar het aan schort'

3 oktober om 08:53

FC Barcelona-boegbeeld Gerard Piqué heeft na de nederlaag tegen Atlético Madrid van zijn hart geen moordkuil gemaakt. Barça liep tegen de regerend Primera División-kampioen al voor rust tegen een 2-0 achterstand aan en kreeg geen poot aan de grond in Estadio Wanda Metropolitano.

Piqué beaamde na afloop dat Barcelona machteloos was in Madrid. "We hadden nog drie uur door kunnen voetballen en dan hadden we nog niet gescoord", aldus de centrale verdediger in gesprek met Movistar. "We begonnen goed en dapper, maar we krijgen twee identieke goals tegen. Lemar komt door en we volgen hem niet. En dat hadden we van tevoren nog besproken."

De routinier deed geen poging om de situatie in Camp Nou mooier te maken dan hij is. "We hebben niet één probleem, maar verschillende problemen. Dat zien de mensen ook wel, je moet wel blind te zijn om niet zien waar het aan schort bij ons. Dit zijn moeilijke momenten, die de meeste spelers in onze selectie nog niet eerder meegemaakt hebben."

Barça staat negende in Spanje, met vijf punten achterstand op koploper en aartsrivaal Real Madrid. Na de interlandperiode wacht een thuisduel met Valencia.