Sangaré oogst lof als 'voetballer': 'Hij heeft ons voor de gek gehouden'

Sangaré oogst lof als 'voetballer': 'Hij heeft ons voor de gek gehouden'

04-10-2021 15:29
77

Ibrahim Afellay heeft lovende kritieken voor het spel van Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan blonk aan de bal uit in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam en zette de Eindhovenaren op voorsprong met een schitterend afstandschot. 

De analist roemde de middenvelder altijd al om zijn kwaliteiten zonder bal. "Waar hij zich nu in onderscheidt, is dat hij voetballend zijn steentje bijdraagt en tegenstanders in de kleine ruimte technisch weg zet", stelt hij in Studio Voetbal. Dat is wat je van een speler van PSV verwacht, omdat je in Nederland vaak de bal hebt en de betere ploeg bent", legt de oud-PSV'er verder uit.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg Sangaré de bal op een meter of 25 van de goal aangespeeld, waarna hij flegmatiek Bryan Smeets uitspeelde en de bal buiten bereik van Maduka Okoye krulde. "ls je deze beelden ziet, denk je dat hij ons een jaar lang voor de gek heeft gehouden. Dit is een fantastische actie", zegt Afellay over het doelpunt. 

Daarmee ziet de oud-international een aanzienlijk verschil met vorig seizoen. "Wat je voorheen vaak zag, was dat hij niet veel betrokken werd bij aanvallende acties van PSV. Hij begint een steeds belangrijkere rol te spelen, ook in Europa", besluit Afellay.