Van Gaal over bankzitter Wijnaldum: 'Natuurlijk maak ik mij zorgen'

Van Gaal over bankzitter Wijnaldum: 'Natuurlijk maak ik mij zorgen'

04-10-2021 18:12
47

Georginio Wijnaldum zit de laatste weken veelvuldig op de bank bij zijn club Paris Saint-Germain. Bondscoach Louis van Gaal krijgt dit ook mee, maar houdt desondanks vertrouwen in zijn vice-aanvoerder.

Waar Wijnaldum bij Oranje een sterkhouder op het middenveld is, zakt hij bij Paris Saint-Germain langzaam weg in de pikorde. "Natuurlijk maak ik mij daar zorgen om", erkent Van Gaal, die er desalniettemin niet over wil panikeren. "De alarmbellen gaan nog niet af. Ik heb veel vertrouwen in bepaalde spelers", benadrukt hij op de persconferentie in Zeist.

Eén van die spelers is Memphis Depay, die blij was om zich te melden in Zeist. "Ik sprak met Memphis en ik vond het geweldig wat hij zei. Hij zei: trainer, ik ben hier heel gelukkig weggegaan en ik kom hier heel gelukkig aan. Mooier kan je het niet verwoorden."

Het Nederlands elftal start maandagavond met de eerste training. Op vrijdag wacht de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland. Drie dagen later ontvangt Oranje in De Kuip Gibraltar.