Derbykoorts in Nijmegen: acht (!) zondagclubs komen één dag eerder in actie

Derbykoorts in Nijmegen: acht (!) zondagclubs komen één dag eerder in actie

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 21:30ma 11-10-2021 om 21:30

De aanstaande Gelderse derby tussen NEC en Vitesse is vooral in Nijmegen en omstreken het gesprek van de dag. Een groot aantal zondagamateurs had eigenlijk tijdens de derby in actie moeten komen, maar zal dat voor één keer op zaterdagavond al doen.

De Gelderlander weet dat in totaal acht zondagwedstrijden met één dag vervroegd zijn, met het oog op de derby van zondag. De clash tussen vierdeklassers OSC en DIOSA is er één van. De ploeg van trainer Jeffrey Leiwakabessy - tussen 1998 en 2006 en tussen 2013 en 2017 als linksback uitkomend voor NEC – heeft een feestavond in de kantine gepland na het thuisduel met DIOSA, heeft de club uit Oosterhout via de eigen kanalen bekendgemaakt.

NEC en Vitesse trappen zondag om 14.30 uur af in De Goffert en treffen elkaar voor het eerst sinds april 2017 in clubverband. Supportersgroeperingen van beide clubs hebben het vuurtje al opgestookt door slachtafval te dumpen. Fans van Vitesse deden dat overigens bij een gedenkteken van een in 2015 omgekomen NEC-fan. "Wij distantiëren ons met klem van deze onacceptabele en verwerpelijke actie", heeft Vitesse hierop laten weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe gaat de derby eindigen?

NEC wint
52%
Vitesse wint
36%
Gelijkspel
12%
(962 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws