Haags feestje wordt verstierd door Excelsior, Volendam blijft aan kop

Haags feestje wordt verstierd door Excelsior, Volendam blijft aan kop

22-10-2021 22:05
29

ADO Den Haag heeft de week waarin het te horen kreeg dat het voortbestaan van de club niet meer in gevaar is, niet kunnen opluisteren met een zege. Excelsior speelt al weken goed voetbal en won ook in de Hofstad: 0-2.

ADO Den Haag - Excelsior 0-2
Na een week waarin ADO te horen kreeg dat de begroting is goedgekeurd en er dus een licentie is voor het komende seizoen, kreeg de Residentieclub met Excelsior een ploeg in vorm op bezoek en kreeg het de kans om te laten zien wat het waard is. Dat lukte echter niet en dat kwam door de Kralingers, die zich wederom van hun beste kant lieten zien.

In de tweede helft, die ontsierd werd door een aantal Haagse onverlaten die de grensrechter bekogelden, kwam Excelsior op voorsprong door een eigen goal van Jamal Amofa en een kwartier voor tijd maakte verdediger Redouan El Yaakoubi er ook nog 0-2 van. ADO kreeg daarna genoeg kansen om het nog spannend te maken, maar dat lukte niet en dus nam de formatie van trainer Marinus Dijkhuizen de drie punten mee naar Rotterdam.

Jong AZ - FC Volendam 0-1
Genoeg voor de koppositie was het niet, want het uitstekend presterende FC Volendam bleef overeind op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer en won met 0-1 van de Alkmaarse talenten. Een goal van Daryl van Mieghem was goed voor drie punten en die punten zorgen ervoor dat de formatie van trainer Wim Jonk koploper blijft in de Keuken Kampioen Divisie.

VVV-Venlo - De Graafschap 1-2
Nummer drie De Graafschap bleef in het spoor van Volendam en Excelsior door de lastige uitwedstrijd bij VVV zonder kleerscheuren te overleven. De Superboeren kwamen via Giovanni Korte op 0-1 en rechtten ook de rug na de gelijkmaker van Sven Braken. Jasper van Heertum was degene die het winnende doelpunt uiteindelijk op zijn naam kreeg: 1-2.

Overige uitslagen
NAC Breda - MVV 3-0
Almere City - Jong PSV 3-5
FC Eindhoven - Jong Ajax 1-3
Jong Utrecht - TOP Oss 2-1
FC Dordrecht - FC Den Bosch 3-3
Telstar - Helmond Sport 2-2