Mühren is op schot en houdt Volendam met vier goals aan de leiding in de KKD

29-10-2021 21:58
38

FC Volendam is en blijft de koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Het Andere Oranje won vrijdagavond met 4-1 van FC Dordrecht en mocht topschutter Robert Mühren daar bijzonder dankbaar voor zijn.

FC Volendam – FC Dordrecht 4-2
Midweeks werd de formatie van trainer Wim Jonk nog uitgeschakeld in de eerste ronde van het bekertoernooi door FC Emmen en ook tegen FC Dordrecht leek het fout te gaan. De Schapenkoppen kwamen verrassend aan de leiding door Mathis Suray, maar nog voor rust werd dat rechtgezet. Robert Mühren tikte de 1-1 binnen en benutte in minuut 43 ook nog een strafschop: 2-1.

Daarmee was de doelpuntenhonger van de spits nog lang niet gestild. Na de pauze kreeg hij namelijk nog een penalty te nemen en ook die werd benut, waarmee de hattrick een feit was. Een rode kaart voor Denzo Kasius leek nog roet in het eten te gooien voor Volendam, maar daar had Mühren geen boodschap aan. Hij maakte ook nog zijn vierde en hield zijn ploeg daarmee op de koppositie. De 4-2 van Suray bracht daar geen verandering meer in.

De GraafschapADO Den Haag 1-0
De Superboeren begonnen als nummer drie aan de kraker tegen ADO en bleven dat uiteindelijk ook. De Graafschap slaagde er ondanks een veldoverwicht lang niet in om een doelpunt te maken tegen de Residentieclub, die met dank aan keeper Luuk Koopmans overeind leken te blijven. In de slotfase benutte Danzell Gravenberch echter een strafschop en bepaalde daarmee de eindstand op 1-0. ADO is nu zevende.