Maaskant ziet Feyenoord-klus zitten: 'Het is redelijk makkelijk te besturen, écht'

Maaskant ziet Feyenoord-klus zitten: 'Het is redelijk makkelijk te besturen, écht'

31-10-2021 12:04
136

Robert Maaskant wordt zondag in verband gebracht met de positie van algemeen directeur bij Feyenoord. Hij ontkent gesolliciteerd te hebben, maar zou 'hartgrondig ja' zeggen tegen een bestuursfunctie in De Kuip.

Maaskant vertelt dat hij deze week in een interview de vraag kreeg of er nog mensen zijn die bij Feyenoord aan de slag willen als algemeen directeur. Mark Koevermans stapt per 1 december op, omdat hij zich niet meer veilig voelt. "Als dat wordt gevraagd, zeg ik hartgrondig 'ja'", reageert Maaskant bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

"Feyenoord is een fantastische club met enorme potentie en enorme toekomstplannen. Ik zou daar niet van weglopen. Maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor Robert Eenhoorn. Er zijn heel veel mensen die bij Feyenoord directeur willen worden."

Maaskant bevestigt open te staan voor de uitdaging in Rotterdam-Zuid. "Feyenoord is een relatief kleine organisatie, waar je goed leiding aan kan geven. Dat maakt het vrij overzichtelijk", aldus de oud-trainer, die tegengas krijgt. "Dat er ingewikkelde, complexe dossiers zijn, is wat anders. Maar an sich is het redelijk makkelijk te besturen. Ja, écht!"

Volgens Maaskant heeft Feyenoord behoefte aan 'mensen die beslissingen nemen'. "Ik denk dat Koevermans daar grote en goede stappen in gezet heeft. Kijk naar het technisch beleid. Daar was een enorme strijd tussen 'het oude Feyenoord' en de nieuwe, jonge mensen die binnenkwamen. Daar hebben ze nu stappen in gezet: Arne Slot is gehaald en er is een andere technische staf neergezet."