Dessers haalt zijn gram: 'Daar heb ik wel drie dagen last van gehad'

Dessers haalt zijn gram: 'Daar heb ik wel drie dagen last van gehad'

31-10-2021 14:54
32

Cyriel Dessers was na de remise tegen RKC Waalwijk nog de gebeten hond, maar zondag stelde hij in blessuretijd de zege veilig voor Feyenoord in de stadsderby tegen Sparta. De Belg is blij en opgelucht dat hij nu wel belangrijk kon zijn voor de ploeg van coach Arne Slot.

Na afloop wordt Dessers meteen gevraagd of hij niet een nieuwe kans in de basis moet krijgen bij Feyenoord. "Het kan hard gaan", lacht hij voor de camera van ESPN. "Tot nu toe scoor ik al mijn goals voor Feyenoord in de extra tijd, dus dan krijg je al snel het etiket supersub. Dat wil ik liever niet. Ik ben gewoon blij dat ik vandaag het team heb kunnen helpen. Het zijn heel fijne punten voor ons."

De 26-jarige spits voelt zich een stuk beter dan na het 2-2 gelijkspel tegen RKC twee weken geleden. "Na RKC heb ik wel een slechte nacht gehad, kan ik wel zeggen. Daar heb ik wel twee, drie dagen last van gehad. Als je voor de eerste keer start voor Feyenoord in De Kuip, dan wil je het heel graag laten zien. Als je dan een belangrijke kans mist op het einde, voel je je wel even slecht."

"Maar daarna heb ik de knop omgezet", vervolgt Dessers. "Het is ook wel het leven en het lot van een spits. Je moet gewoon klaar zijn om te zorgen dat die volgende belangrijke kans wel hangt. Vandaag valt hij dan voor mijn voeten, en ik denk dat ik hem goed binnenschiet. Ik heb mezelf niet naar beneden laten brengen. Dit is een heerlijk gevoel."

Door de zege klimt Feyenoord naar de derde plek in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben respectievelijk twee en vier punten minder dan PSV en Ajax, maar speelden ook een duel minder.