Engelse media: Newcastle is eruit en gaat all-in voor succestrainer Emery

Engelse media: Newcastle is eruit en gaat all-in voor succestrainer Emery

02-11-2021 12:18 Laatste update: 12:25
20

Opvallend nieuws uit Engeland: Unai Emery (Villarreal) moet de nieuwe manager van Newcastle United worden. Dat melden verschillende media in Engeland, waaronder Sky Sports en The Athletic.

De zoektocht van Newcastle naar een nieuwe manager is sinds de Saudische overname in volle gang. Paulo Fonseca en Eddie Howe werden genoemd als potentiële opvolgers van Steve Bruce, maar de nieuwe eigenaren lijken sinds kort all-in te gaan voor Emery, de Spaanse succestrainer van Villarreal.

Het is de bedoeling dat Emery aanstaande zaterdag tegen Brighton & Hove Albion al op de Newcastle-bank zit. Wel moet Villarreal nog overtuigd worden: de Spaanse club eist naar verluidt een financiële compensatie van zes miljoen euro. Newcastle en Emery hebben de gesprekken al opgestart.

Emery is geen onbekende in Engeland: de succestrainer, die vorig seizoen ten koste van Manchester United de Europa League won met Villarreal, stond in 2018 en 2019 aan het roer bij Arsenal. Een groot succes werd dat niet. Hij hield het niet langer dan achttien maanden vol.

Het sinds kort steenrijke Newcastle staat negentiende in de Premier League en wacht al tien speelronden op een overwinning. Deze week kwam naar buiten dat Marc Overmars geen kandidaat meer is om als technisch directeur aan de slag te gaan op St. James' Park.