Sangaré eerlijk bij PSV: 'Ik heb nog steeds om moeite erover te praten'

Sangaré eerlijk bij PSV: 'Ik heb nog steeds om moeite erover te praten'

04-11-2021 16:22
36

Ibrahim Sangaré heeft de PSV-nederlaag bij Ajax (5-0) nog steeds niet helemaal verwerkt. De controleur uit Ivoorkust vindt het moeilijk om dat resultaat een plekje te geven.

In gesprek met Voetbal International blikt Sangaré terug op de rampweek van PSV, waarin verloren werd van AS Monaco én Ajax. "Het is een heel moeilijke week geweest en het is best gecompliceerd om ermee om te gaan", zegt hij tegenover Voetbal International op zachte toon. "Tegen Monaco hebben we, zeker in de tweede helft, wel ons niveau gehaald en gevoetbald volgens het plan dat we hadden. Dat doelpunt in de laatste minuut heeft het voor ons verpest."

Vervolgens gaat Sangaré in op de 5-0 nederlaag bij Ajax. "Ik heb nog steeds moeite om erover te praten, het is lastig zo’n grote nederlaag een plekje te geven. Anderzijds vind ik ook dat we in Amsterdam goed begonnen en zeker mogelijkheden hadden. Maar tegen een goed team als Ajax moet je die kansen verzilveren. Doe je dat niet, dan betaal je daar aan het eind de rekening voor. Maar je hebt het verhaal van de wedstrijd en het verhaal van het resultaat, daar zit in mijn ogen wel verschil tussen."

Sangaré krijgt donderdagavond met PSV de kans om zich te revancheren tegen Monaco. Dan gaan de Eindhovenaren op bezoek in het Stade Louis II. De aftrap vindt om 18.45 uur plaats.