Superieur Chelsea raakt grip kwijt en komt in eigen huis niet langs laagvlieger

06-11-2021 17:52
16

Chelsea heeft in de strijd om de koppositie in de Premier League dure punten laten liggen. Op het eigen Stamford Brigde had de ploeg van Thomas Tuchel lange tijd niks te dulden van Burnley, al namen de bezoekers wel een punt mee naar huis: 1-1.

Daarmee doen The Blues zich veel te kort, want de score had veel groter kunnen uitpakken in eigen voordeel. Vanaf de start waren de intenties van de thuisploeg duidelijk: Chelsea probeerde via de flanken door te komen en kansen te creëren. Na meerdere speldenprikjes, was het Kai Havertz die na ruim een halfuur de ban brak. De Duitser hoefde een perfect afgemeten voorzet van Reece James alleen maar van zijn hoofd te laten glijden.

Na rust ging Chelsea verder waar het mee bezig was voor de thee. Goals leverde het echter niet op en naarmate de wedstrijd vorderde kwam Burnley beter in de wedstrijd. Na tachtig minuten kregen The Clarets loon na werken. Matěj Vydra gaf het laatste zetje na een teruggelegde kopbal van Jay Rodriguez. In een rommelige slotfase deden beide ploegen een gooi naar de overwinning, maar een winnaar kwam er niet.

Ondanks het puntverlies staat Chelsea nog wel los aan kop in de Premier League, al slinkt de voorsprong op naaste belager Manchester City tot drie punten. Als Liverpool zondag wint van West Ham United, nadert de Noord-Engelse ploeg Chelsea tot op één punt.