Chagrijn is terug bij PEC, Cambuur zit al over de helft van zijn streefcijfers

06-11-2021 22:52
51

PEC Zwolle leek vorige maand aan de beterende hand, maar gaat alsnog met een megakater de interlandperiode in. Na de langverwachte zege op Heracles Almelo, het bekersucces tegen De Graafschap en de weggegeven 0-2 voorsprong tegen AZ kreeg het zaterdag geen poot aan de grond tegen SC Cambuur: de promovendus won met 1-2 in Zwolle en dendert het linkerrijtje binnen.

Na een voorzichtig begin nam Cambuur het heft in handen. Kostas Lamprou kon het waarschuwingsschot van Doke Schmidt nog pareren, maar was kansloos op een heerlijke afstandspoging van Mees Hoedemakers, die via het aluminium binnenvloog: 0-1.

De gasten uit Leeuwarden kwamen in het vervolg van de eerste helft niet meer in de problemen en liepen in het begin van de tweede helft zelfs uit. Robin Maulun lepelde een vrije trap richting de bovenhoek en Lamprou kon zijn hand niet genoeg achter de bal krijgen: 0-2. De frustratie begon toe te nemen bij PEC: Mees de Wit trapte na en kwam met geel goed weg, Mustafa Saymak zocht na zijn wissel direct de catacomben op.

Na een uur spelen liet Cambuur de thuisploeg toch weer in de wedstrijd komen. Daishawn Redan kreeg een eerste grote kans op de aansluitingstreffer, maar vond Sonny Stevens op zijn weg. Luka Adzic had ook geen geluk, maar Dean Huiberts kopte tien minuten voor tijd alsnog de 1-2 binnen.

PEC peurde er zowaar een slotoffensief uit en kreeg zes minuten blessuretijd om de comeback compleet te maken. Cambuur hield echter stand: de regerend Keuken Kampioen Divisie-kampioen mikte op 34 punten in dit seizoen, maar staat na speelronde twaalf al op achttien. PEC zag concurrent Sparta eerder op de avond al winnen en staat vijf punten achter op nummer voorlaatst Fortuna Sittard.