Blind hekelt spelopvatting Go Ahead: 'Je hebt twee teams nodig om te voetballen'

Blind hekelt spelopvatting Go Ahead: 'Je hebt twee teams nodig om te voetballen'

08-11-2021 07:05 Laatste update: 07:27
Eredivisie 89 Reacties

Bij Daley Blind zit het puntenverlies dat Ajax tegen Go Ahead Eagles leed hoog. De vice-aanvoerder van de Amsterdamse club stelt dat het 'schandalig' is dat Ajax niet wint van 'de kleinere clubs'.

Volgens Blind kreeg Ajax voldoende mogelijkheden om te scoren. "Dat laat je na", stelt hij voor de camera van ESPN. "In de eerste helft moeten we meer investeren met loopacties, dan trek je ze uit elkaar. Als je kampioen wil worden, moet je van deze ploegen gewoon winnen. Tegen de kleintjes word je kampioen, zeggen ze altijd."

Vorige week speelde Ajax ook al doelpuntloos gelijk tegen Heracles Almelo, waardoor PSV naast Ajax staat op de ranglijst. Feyenoord heeft nog een thuiswedstrijd tegen de Almeloërs te goed en bij winst klimmen de Rotterdammers zelfs over Ajax heen. Blind is kraakhelder en wijst naar de eigen prestaties. "We hebben de voorsprong zelf verpest. Maar je hebt ook twee teams nodig om te voetballen, dat lijkt me duidelijk. Ik zou hetzelfde doen als ik Eagles was, maar het is verschrikkelijk om te zien voor het publiek."

Blind deelt desondanks de complimenten uit aan de bezoekers uit Deventer. "Het is effectief voor hen en slecht van ons. Wij moeten veel beter. Het is schandalig dat we niet winnen." Ajax en PSV hebben allebei 27 punten uit twaalf duels en delen daarmee de eerste plaats in de Eredivisie. Wel hebben de Amsterdammers een veel beter doelsaldo. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s