Groningen boekt fraaie winst na coronaseizoen: Onze stoutste dromen overtroffen

Groningen boekt fraaie winst na coronaseizoen: "Onze stoutste dromen overtroffen"

10-11-2021 07:52 Laatste update: 08:24
79

FC Groningen maakt woensdag zijn jaarcijfers bekend, maar RTV Noord heeft de financiën in een eerder stadium al ingezien. De Trots van het Noorden heeft tegen alle verwachtingen in een winst van liefst één miljoen euro over het coronaseizoen 2020/2021 geboekt.

FC Groningen hield vooraf rekening met een verlies van 3,75 miljoen euro. De club lanceerde de actie 'Samen naar de Grote Markt' waarin fans en sponsors werden opgeroepen om af te zien van het geld dat ze eigenlijk nog tegoed hadden. Het leverde de club een meevaller van liefst 2,8 miljoen euro op. "De uitkomst van die campagne heeft onze stoutste dromen overtroffen", wordt algemeen directeur Wouter Gudde geciteerd door RTV Noord.

Wedden

Meer odds

Aangezien de club ook een beroep kon doen op overheidssteun, tijdelijk geen stadionhuur af hoefde te staan, een beroep deed op de spelers, onder meer Deyovaisio Zeefuik verkocht én flink bezuinigde, werd er uiteindelijk zelfs winst gemaakt. Het resultaat onder de streep is één miljoen euro in de plus. "Covid heeft ons een hele moeilijke periode bezorgd, maar we hebben massale steun gevoeld en zijn dichter bij onze supporters en sponsors gekomen. Dat zien we terug in het nieuwe jaar omdat we meer seizoenkaarten hebben verkocht dan voor corona", aldus Gudde.

FC Groningen eindigde vorig seizoen als zevende in de competitie en haalde daarmee de play-offs om Europees voetbal. Dit seizoen verloopt iets minder voortvarend. Na twaalf van de 34 speelrondes staat de ploeg van Danny Buijs op plek vijftien in de Eredivisie. Inmiddels heeft de club zelf zijn jaarcijfers naar buiten gebracht.