Nieuws over Feyenoord-dvd bereikte ook kleedkamer Ajax: 'Waarom, dachten we'

Nieuws over Feyenoord-dvd bereikte ook kleedkamer Ajax: 'Waarom, dachten we'

10-11-2021 14:07
93

Feyenoord won in het seizoen 2005/2006 uit én thuis van Ajax en bracht beide Klassiekers uit op dvd. Dat nieuws bereikte ook de selectie van Ajax, die uiteindelijk als laatst lachte.

Feyenoord won in Amsterdam met 1-2 en in eigen huis met 3-2, mede dankzij het koningskoppel Dirk Kuyt-Salomon Kalou. "Die waren op dreef dat seizoenen. Ze wonnen twee keer en daar waren ze ook blij mee, geloof ik...", vertelt Urby Emanuelson in het ESPN-programma Teamgenoten. "Die dvd leefde wel in de groep." Ploeggenoot Hedwiges Maduro vult aan: "Wij dachten: het seizoen is nog niet afgelopen, waarom die dvd?"

Na afloop van dat seizoen werden er namelijk nog play-offs gespeeld, met als inzet een plekje in de Champions League-voorrondes. Nummer vier Ajax eindigde elf punten achter nummer drie Feyenoord, maar nam in die play-offs twee keer revanche: 3-0 en 2-4 werd het. "Het was het jaar van de play-offs en dat wisten wij ook. Dus wij dachten: als we de play-offs halen, kunnen we tegen Feyenoord revanche krijgen. En dat hebben we ook gedaan", aldus Maduro.