'Topkandidaat' Van Bronckhorst had nog geen contact met Rangers FC

'Topkandidaat' Van Bronckhorst had nog geen contact met Rangers FC

11-11-2021 09:17
16

Giovanni van Bronckhorst is de belangrijkste kandidaat om Steven Gerrard op te volgen als manager van Rangers FC, zo melden diverse Britse media. Zijn zaakwaarnemer laat aan het ANP weten dat er vooralsnog echter geen contact is geweest met de Schotse topclub.

Gerrard staat voor een terugkeer naar de Premier League. De Liverpool-icoon moet Dean Smith opvolgen bij Aston Villa, de club van Anwar El Ghazi. Hij zwaaide sinds 2018 de scepter bij Rangers, dat onder zijn leiding voor het eerst in tien jaar kampioen werd van Schotland. 

Van Bronckhorst is één van de favorieten om het stokje over te nemen van Gerrard op Ibrox, waar hij zelf tussen 1998 en 2001 speelde. De 106-voudig international van Oranje was eerder van 2015 tot en met 2019 trainer van Feyenoord, waarmee hij in 2017 de eerste landstitel in achttien jaar tijd veroverde. Na zijn vertrek uit Rotterdam was hij werkzaam bij het Chinese Guangzhou R&F, maar daar stapte hij in december op.

Van Bronckhorst wilde - mede vanwege corona - dichter bij zijn familie zijn. Onlangs gaf hij echter al aan open te staan voor een nieuwe uitdaging.