'Dit kost tonnen per wedstrijd: zó onverwacht, ik vind dit zeer opmerkelijk'

'Dit kost tonnen per wedstrijd: zó onverwacht, ik vind dit zeer opmerkelijk'

12-11-2021 12:10
41

De geplande coronamaatregelen van het kabinet zijn een nieuwe financiële strop voor clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles, begrijpt niets van de nieuwe regels.

Als gevolg van de oplopende besmettingscijfers gaat het kabinet vrijdagavond aankondigen dat er een gedeeltelijke lockdown komt. Daardoor moet de uitverkochte thuiswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noorwegen zonder publiek worden afgewerkt. En ook bij de komende drie speelrondes in de Eredivisie mogen geen supporters aanwezig zijn.

De KNVB reageerde 'met grote ontsteltenis' en ook bij Go Ahead Eagles hakt het nieuws erin. "Dit komt zó onverwacht. Dit kost tonnen geld. Per wedstrijd", reageert Van Dop tegenover de NOS. "Ik vind dit zeer opmerkelijk. Je gaat ervan uit dat de regels worden gebaseerd op feiten. Hoeveel besmettingen zijn er nou geweest in voetbalstadions? Dat is allemaal onderzocht."

Voor Go Ahead loopt de schade al in de tonnen per wedstrijd. Ajax, PSV en Feyenoord, clubs met de grootste stadioncapaciteit in de Eredivisie, lopen wellicht miljoenen euro's mis. Berichten over steunmaatregelen zijn er nog niet. Van Dop: "Die zijn in september allemaal gestopt. Financieel mag er toch iets tegenover staan lijkt me."