Fout Scherpen wordt Jong Oranje niet fataal tegen Jong Bulgarije

12-11-2021 20:40
38

Jong Oranje heeft in de strijd om plaatsing voor het EK een belangrijke overwinning geboekt op Jong Bulgarije. In het Yanmar Stadion van Almere City werd het 3-1 door goals van Ian Maatsen en Joshua Zirkzee (2x).

Jong Oranje trad aan met spelers als Ian Maatsen, Quinten Timber en Daniël van Kaam. Door een fout van doelman Kjell Scherpen kwam Bulgarije na negentien minuten spelen op voorsprong. De doelman van Brighton & Hove Albion verkeek zich op een voorzet.

Doelman Damyan Hristov van Bulgarije kon voor rust nog redding brengen op een schot, maar had geen antwoord op de rebound van Maatsen. Diezelfde Hristov ging in de fout bij een voorzet van Micky van de Ven. De bal werd slecht weggewerkt en viel voor de voeten van Zirkzee, die raak schoot. In de slotminuut van de wedstrijd besliste Zirkzee de wedstrijd.

Maandag speelt Jong Oranje uit bij Jong Gibraltar. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi staat momenteel tweede achter Zwitserland.