Bosz: 'We hebben gezegd: wordt dit de eerste keer dat het niet lukt?'

Bosz: 'We hebben gezegd: wordt dit de eerste keer dat het niet lukt?'

18-11-2021 07:18 Laatste update: 07:37
43

Peter Bosz is bezig met inslijpen van zijn favoriete speelstijl bij Olympique Lyon. Dat kost tijd, net als bij zijn vorige clubs, erkent hij in een uitgebreid interview met Voetbal International.

De start van het seizoen was moeizaam voor L'OL. "In onze beginperiode in Lyon hebben we met onze staf tegen elkaar gezegd: gaat dit de eerste keer worden dat we onze speelstijl niet erin geslepen krijgen?", geeft Bosz toe. "Dat probleem zat vooral in intensiteit, qua jagen en omschakelen." De 57-jarige Apeldoorner haalde na een aantal mindere resultaten in de media flink uit naar zijn ploeg. "Ik vond dat ik mijn ploeg wel moest wakker schudden. Ik heb geen namen genoemd, want ik zal nooit iemand individueel afvallen. In de voorbereiding hadden we wel wedstrijden gewonnen, maar over de uitvoering was ik niet tevreden."

Bosz beseft dat hij geduld moet hebben, maar ziet nog altijd genoeg perspectief. "Bij Borussia Dortmund heb ik meegemaakt dat spelers gingen rebelleren, omdat zij vonden dat ze er slecht uitzagen in mijn speelwijze. Dat heb ik hier niet gezien. Maar het is wél zo dat hier de afgelopen jaren op een andere manier is gespeeld." De data geven Bosz vooralsnog gelijk. "Wij weten vanuit mijn periode in Duitsland wat qua fysieke data nodig is om zo te spelen. Dat was in het begin een wereld van verschil. Nu zitten we op diezelfde waardes."

Lyon staat na dertien speelrondes zevende in de Ligue 1, op vier punten van de Champions League-plaatsen. Zondagavond wordt de competitie hervat met de topper tegen Olympique Marseille.