'Als je droom kan verwezenlijken met Onana, dan is zakelijke ondergeschikt'

'Als je droom kan verwezenlijken met Onana, dan is zakelijke ondergeschikt'

Gepubliceerd: zaterdag 27 november 2021 om 18:42za 27-11-2021 om 18:42

Jan van Halst vindt het niet vreemd dat Andre Onana woensdag zijn rentree maakte voor Ajax in het Champions League-duel met Besiktas. De Kameroener wil zijn aflopende contract in Amsterdam niet verlengen, maar volgens de analist wegen de sportieve belangen uiteindelijk het zwaarst.

"Wordt een club geleid door een voetbalman of door een financieel gedreven persoon? De voetbalman droomt stiekem van het winnen van de Champions League en zet daar alles voor aan de kant", stelt Van Halst in het Algemeen Dagblad. "Als een trainer die droom denkt te kunnen verwezenlijken met Onana, is het zakelijke ondergeschikt. Ik vind dat goed. Voetbal moet altijd leidend zijn, ondanks dat je daarmee soms een precedent schept voor andere spelers."

Daarmee doelt Van Halst op Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch, met wie de onderhandelingen ook moeizaam verlopen. De rechtsback loopt – net als Onana - komende zomer uit zijn contract bij Ajax, Gravenberch een jaar later. "Als ze niet bij willen tekenen, doen ze dat toch niet. Als een trainer dan een sterk alternatief heeft voor jouw positie, kiest hij daarvoor. Dat is de consequentie."

De voormalig middenvelder wijst op de situatie van Mark van Bommel in 2005. "Zijn contract liep af, maar hij bleef spelen bij PSV, omdat hij zorgde dat ze de beste bleven. Dat was een uitzondering, maar die flexibiliteit in beleid moet er wel zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws