Duidelijke taal van Vink en Perez: 'Ik vind het een zwaktebod van Ajax'

Duidelijke taal van Vink en Perez: 'Ik vind het een zwaktebod van Ajax'

25-11-2021 09:58
134

Dat Andre Onana woensdag het doel van Ajax verdedigde in het Champions League-duel met Besiktas, kan op weinig begrip rekenen van Marciano Vink en Kenneth Perez. De analisten van ESPN hadden de Kameroener niet meer bij de selectie gehaald.

"Je hebt een keeper die in een megaflow zit. Als je die redding van Remko Pasveer tegen RKC Waalwijk zag, dan zie ik geen noodzaak om dit te doen", reageert Vink bij Voetbalpraat na de 1-2 zege van Ajax in Istanbul. "Wat gebeurt er nu in het hoofd van Pasveer? Hij ziet Onana het ook goed doen."

"Ik ben ongelooflijk verbaasd, ik vind het een zwaktebod van Ajax dat ze hem terug hebben genomen", stelt Perez. "Hij en zijn zaakwaarnemer hebben zich zo schofterig opgesteld ten opzichte van Ajax." De Deen had Onana bij het vuil gezet. "Honderd procent. Hier heb je je geld en je hoeft niet meer te komen. Alleen als je dat niet doet en je deze keuze maakt, zou ik hem ook opstellen. Dan moet de beste keeper spelen. Het is heel duidelijk dat hij een betere keeper is dan Pasveer."

Volgens Vink maakte naast Onana slechts één andere wisselspeler een goede indruk. "Op Nicolás Tagliafico na hebben de wissels in de eerste helft niet gebracht wat ze moesten brengen." Dat Davy Klaassen, David Neres en Perr Schuurs weinig ritme hebben, vindt hij geen excuus. "Voor Mohamed Daramy is het nieuw, maar de rest zit er al een tijdje."

Ook de Deense linksbuiten kon geen potten breken. "Hij wisselde prima momenten af met vrij onlogische momenten. Hij dribbelde bijvoorbeeld naar de hoek, dan is er al weinig ruimte, en dan wilde hij toch nog buitenom passeren. Dat is onlogisch. Hij maakte gekke keuzes. Hij heeft zeker potentie, maar het komt er nog niet uit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie