Van Galen hekelt aankoopbeleid AZ: 'Meest luie spits die ik ooit heb gezien'

Van Galen hekelt aankoopbeleid AZ: 'Meest luie spits die ik ooit heb gezien'

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 09:48do 02-12-2021 om 09:48

Barry van Galen, clubicoon en voormalig scout van AZ, begrijpt niet hoe Vangelis Pavlidis in Alkmaar terecht is gekomen. Van Galen mist iets bij de Griekse spits en haalt een aantal voorbeelden aan.

"Pavlidis is niet iemand die met zijn doen en laten opvalt tijdens de wedstrijd. Dat hoeft niet, als je er dan maar wel als eindstation staat. Dat zie ik óók niet", zo begint Van Galen in gesprek met De Telegraaf. "Hij is geen echte AZ-spits. Dat was Myron Boadu ook niet, maar die had andere kwaliteiten. Een echte AZ-spits moet een bepaald stukje bereidwilligheid hebben, oorlog willen maken. Denk aan Vincent Janssen, Wout Weghorst, Aron Johannsson, Ali El Khattabi en niet te vergeten Kees Kist. Die Kees ging tekeer, niet normaal. Daar gingen anderen in mee."

Het aantrekken van Pavlidis is een van de voorbeelden van mislukte AZ-aanvallers de afgelopen jaren. "Ik heb het gevoel dat AZ steeds vaker spelers op basis van statistieken haalt en dat de kennis en mening van scouts er minder vaak toe doet. Hoe hebben ze anders Fred Friday en Björn Johnsen kunnen aantrekken? Friday was de meest luie spits die ik ooit heb gezien. Cyriel Dessers stond wel op mijn lijst destijds, maar die werd niet gehaald. Dat gold ook voor Arnaut Danjuma", zo sluit Van Galen af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws