Van Wonderen over Feyenoord-wens Kuyt: Daar heb ik me over verwonderd

Van Wonderen over Feyenoord-wens Kuyt: "Daar heb ik me over verwonderd"

06-12-2021 08:10
17

Kees van Wonderen heeft zich 'verwonderd' over Dirk Kuyt, die aanvankelijk binnen drie jaar aan de slag wilde als hoofdtrainer van Feyenoord. De trainer van Go Ahead Eagles zit er heel anders in.

Van Wonderen had een lange aanloop nodig, voordat hij Go Ahead Eagles naar de middenmoot van de Eredivisie leidde. "Dirk Kuyt wilde binnen drie jaar al hoofdcoach van Feyenoord zijn. Daar heb ik me over verwonderd", reageert hij in een interview met de Volkskrant. "Ik wilde juist af van het dagelijkse ritme, de verplichtingen, het 'moeten', het gezeik ook dat ik als voetballer had meegemaakt."

Inmiddels wordt Van Wonderen (52) in hetzelfde hokje gestopt als Erik ten Hag, Arne Slot, Peter Bosz en Henk de Jong, die allemaal succesvol werden na een langere aanloop. "Je kunt niemand met elkaar vergelijken", reageert de Go Ahead-trainer. "Arne Slot wist al precies wat hij wilde toen hij nog voetbalde: senioren trainen. Ik vroeg hem: kun je niet beter eerst de jeugd trainen? Uiteindelijk heeft hij inderdaad die route genomen."