Ten Hag over 'laakbare interpretatie' van interview: Helemaal geen sprake van

Ten Hag over 'laakbare interpretatie' van interview: "Helemaal geen sprake van"

07-12-2021 23:41 Laatste update: 23:57
30

Ajax-trainer Erik ten Hag is niet blij met hoe hij in dit weekend in het nieuws kwam. In een interview met een aantal Ajax-watchers liet hij zich ontvallen dat hij niet onwelwillend tegenover een transfer naar het buitenland zou staan.

Ten Hag zag de bui al hangen, stelde hij met een knipoog. "Ik zie de koppen al voor me: Ten Hag klaar voor volgende stap", werd hij zaterdag geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Laat ik het zo zeggen: ik zou die uitdaging graag aangaan, maar ik ben er niet naar op jacht. Als de stap nooit komt, zal ik niet zeggen dat mijn trainerscarrière mislukt is. Maar ik denk wel dat ik inmiddels voldoende competenties heb om die uitdaging aan te gaan."

Die uitspraken werden echter ook opgepikt in het buitenland en Ten Hag is daar niet bepaald gelukkig mee. "Die berichtgeving en interpretatie bij een aantal media vond ik laakbaar. Alsof ik bezig ben, dat ik ergens anders naar uitkijk. Daar is helemaal geen sprake van", aldus Ten Hag na de 4-2 zege op Sporting Portugal in gesprek met Ziggo Sport. De trainer verlengde afgelopen zomer zijn contract tot 2023. "Ik lig hier nog vast en er zijn ook geen andere plannen, er heeft zich niemand gemeld."

In de tussentijd is duidelijk geworden dat directeur voetbalzaken Marc Overmars zijn contract gaat verlengen. Overmars en Ten Hag vormen al jarenlang een 'twee-eenheid' in Amsterdam. "Daar ben ik heel blij mee, want dat betekent rust in de tent, dat we ons werk kunnen continueren. Er komt weer een window (de transferperiode in januari, red.) aan en dan is het altijd prettig dat er ook rust in de tent is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie