Vitesse en UEFA worden geen vrienden meer: boete en verbod op uitsupporters

Vitesse en UEFA worden geen vrienden meer: boete en verbod op uitsupporters

10-12-2021 19:47 Laatste update: 20:55
101

De UEFA was voor Vitesse niet bereikbaar toen er een oplossing moest komen voor de Conference League-wedstrijd tegen Mura, maar er is vrijdag wel een vette straf en boete op de Arnhemse mat gevallen. Mocht de club doorgaan in Europa, wordt de uitwedstrijd zonder fans in het uitvak gespeeld.

Dat is de beslissing van het disciplinaire comité van de UEFA, dat onlangs overlegd heeft. Naar aanleiding van de problemen die fans van Vitesse hebben veroorzaakt tijdens de uitwedstrijd bij Stade Rennais (3-3), heeft de Europese voetbalbond een boete van 35.000 euro opgelegd en moeten de Arnhemmers het in de volgende uitwedstrijd stellen zonder eigen supporters.

Er mogen geen kaarten verkocht worden voor het uitvak en dus zou Vitesse, mocht het doorkomen in de Conference League, een uitwedstrijd in februari in een stadion met alleen maar vijandige support moeten spelen. Of de club uit Arnhem doorgaat, is nog niet duidelijk. Eerst moet bekend worden wat er met het uitgestelde duel tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais gedaan wordt.

Ook Feyenoord heeft een reprimande van de UEFA ontvangen. Zij hebben een boete van 48.000 euro gekregen voor wangedragingen van fans in de uitwedstrijd bij Slavia Praag en hebben daarnaast een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder uitpubliek gekregen. Die voorwaardelijke straf geldt twee jaar.