Vader Frenkie de Jong is na 'belletje van vijf Europese topclubs' nieuws in Spanje

Vader Frenkie de Jong is na 'belletje van vijf Europese topclubs' nieuws in Spanje

14-12-2021 10:56
76

De uitspraken van de vader van Frenkie de Jong worden dinsdag breed uitgemeten in Spanje en Engeland. John de Jong liet doorschemeren dat een overstap van FC Barcelona naar Bayern München of Manchester United op dit moment geen optie is.

"Daar (in Duitsland en Engeland, red.) is het vaak kloteweer", zei De Jong in een interview met het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk gaat het om voetbal, maar het speelt wel mee. Uiteraard weet ik dat Barcelona geld nodig heeft en een geweldig bod op Frenkie zou kunnen helpen, maar ik zie het niet zo snel gebeuren. Hoewel, de vijf Europese topclubs hebben allemaal gebeld."

Het interview is ook doorgekomen in Spanje: Mundo Deportivo concludeert dat De Jong geen plannen heeft om Barcelona te verlaten. Ook onder meer The Daily Mail heeft de quotes van De Jong senior vertaald. Xavi Hernández, de nieuwe trainer van Barcelona, zei vorige week al dat de 24-jarige middenvelder 'niet te koop' is.

Volgens De Jong hebben Frenkie en zijn vriendin Mikky Kiemeney het 'zó geweldig naar hun zin' in Barcelona. Van de kritische Spaanse pers ligt hij niet wakker. "Soms krijgt Frenkie een 4. Het zal wel. Voor hem is belangrijk wat zijn trainer ervan vindt. Ze lopen daar allemaal met hem weg", aldus De Jong senior.