Perez en Been geïrriteerd na handsbal Schuurs: 'Onkunde wordt beloond'

Perez en Been geïrriteerd na handsbal Schuurs: 'Onkunde wordt beloond'

19-12-2021 16:47
147

Kenneth Perez en Mario Been hebben geen goed woord over voor Feyenoord en Ajax na een zeer matige Klassieker. De beslissing van de arbitrage om Feyenoord geen penalty te geven na een handsbal van Perr Schuurs, zorgt voor verbazing bij beide analisten.

Been kan zijn woede nauwelijks verbergen wanneer de handsbal van Schuurs ter sprake komt. "Niemand weet het toch meer?", zo doelt de ESPN-analist op de spelregels. "Dit is toch belachelijk? Het is knulligheid, als je hem via je eigen lichaam op de hand krijgt is het toch ook hands? Ik kan hier nog steeds boos om worden."

Perez is het met zijn collega eens. Hij begrijpt dat het volgens de regels geen hands is, maar gek vindt hij het wel. "Onkunde wordt beloond, die regel hebben ze nog niet aangepast. Het is de regel, ik weet het. Maar dan zie je zo'n penalty bij Heerenveen die nergens op slaat. Onkunde wordt niet bestraft en iets wat nergens op slaat wordt wel bestraft."

Over het niveau van De Klassieker is Perez duidelijk. "Het was erbarmelijk slecht vandaag, schandalig slecht. In alle aspecten. Dit zijn dan de beste spelers die er zijn, samen met PSV. Zo'n Antony die 150 miljoen moet kosten… Het was niet om aan te gluren vandaag", zo sluit Perez af.