Gakpo vertelt over favoriete positie bij PSV: 'Dat weet de trainer ook'

Gakpo vertelt over favoriete positie bij PSV: 'Dat weet de trainer ook'

19-12-2021 19:42
29

Cody Gakpo speelt liever niet in de spits bij PSV. Tegen RKC Waalwijk stond de geboren Eindhovenaar echter opnieuw in de punt van de aanval. Dat was voor Gakpo geen groot probleem, al was de aanvaller blij dat hij ook even op de linksbuitenpositie speelde.

PSV won zondag met 1-4 van RKC, mede dankzij een goal van Gakpo. De buitenspeler kreeg na afloop van de wedstrijd vragen over de posities waarop hij speelt. "Ik speel natuurlijk liever vanaf links, dat weet de trainer ook", stelt Gakpo bij ESPN. "Alleen moet hij soms schuiven met wie er allemaal beschikbaar zijn en hoe wij het beste de wedstrijd in kunnen gaan."

"Als ik in de spits moet spelen, dan sta ik daar. Maar de trainer weet dat ik liever op links sta", vervolgt Gakpo, die later in de wedstrijd weer op zijn vertrouwde plek speelde. "Zeker na mijn blessure is het lekker om op mijn eigen positie weer in het ritme te komen."

Al met al is Gakpo tevreden met de overwinning bij RKC. PSV kreeg echter genoeg kansen om tot meer goals te komen, wat trainer Roger Schmidt boos maakte. "Hij wil dat we scherp blijven op dat soort momenten. Dat snapte ik wel", stelt Gakpo.