Gakpo vol vertrouwen over titelkansen PSV: 'Toppers wel een dingetje'

Gakpo vol vertrouwen over titelkansen PSV: 'Toppers wel een dingetje'

24-12-2021 13:28
82

Cody Gakpo ziet de titelstrijd met Ajax en Feyenoord in de tweede helft van het seizoen met vertrouwen tegemoet. De aanvoerder van PSV is niet bang voor een nieuwe inzinking van de Eindhovenaren.

PSV gaat momenteel aan kop in de Eredivisie met 43 punten, op de voet gevolgd door Ajax (42) en Feyenoord (39). Vorig jaar raakte de ploeg van coach Roger Schmidt echter in een vrije val in de winterstop. Zo'n vaart zal het nu niet lopen, voorspelt Gakpo. "Dit jaar wonnen we moeilijke wedstrijden, waar we die afgelopen seizoen niet naar onze hand konden zetten", reageert hij tegenover Voetbal International.

De 22-jarige aanvaller weet wel dat er winst valt te behalen in de topduels. Dit seizoen kreeg PSV zelfs een gigantisch pak slaag van Feyenoord (0-4) en Ajax (5-0). "Dat is een dingetje, maar we willen ze écht winnen. Het moet maar eens gaan gebeuren."

Gakpo is hoe dan ook vol vertrouwen en ziet dat ook zijn ploeggenoten zich ontwikkelen. "Er is ook geen reden om geen vertrouwen te hebben. We werken allemaal, stuk voor stuk, hard. Iedereen laat op de training zien dat hij wil spelen. Ik denk dat het ook komt omdat we naar elkaar zijn toegegroeid. Binnen én buiten het veld. Er kunnen mooie dingen ontstaan", verzekert de Oranje-international.