Schmidt: 'Als Ajax doet wat ze nu doen, is het lastig om kampioen te worden'

Schmidt: 'Als Ajax doet wat ze nu doen, is het lastig om kampioen te worden'

30-12-2021 21:08
160

Roger Schmidt vergelijkt de situatie in de Eredivisie met die van de Bundesliga. De dominantie van Ajax heeft volgens hem Bayern München-achtige vormen aangenomen en dat maakt het voor andere teams lastig om kampioen te worden.

Schmidt wordt in een groot interview gevraagd naar zijn uitspraken na Ajax – PSV. De Amsterdammers wonnen met 5-0 en de Duitse trainer zei dat zijn ploeg twintig procent kans op de titel had. "Als je aan Borussia Dortmund vraagt hoe groot de kans is dat ze kampioen worden, zeggen ze ook twintig voor henzelf en tachtig voor Bayern", zegt hij tegen ESPN. "De tijd is in Nederland niet meer zo dat PSV zomaar kampioen moet worden. Ajax doet het heel goed de laatste jaren."

Dat maakt het volgens de oefenmeester erg lastig om er iets tegenover te zetten. "Ze hebben hun voorsprong op de goede manier benut. Als het team met de meeste middelen het goed aanpakt, dan wordt het heel lastig voor de andere clubs. Dat zou je wel kunnen vergelijken met Bayern: als Ajax doet wat ze nu doen, wordt het voor andere teams heel moeilijk om kampioen te worden. Maar de kans is er, het is niet nul procent. Het is twintig procent en dus is er een mogelijkheid."