Veerman heeft de kwaliteiten om Mario Götze uit de basis te spelen bij PSV

"Veerman heeft de kwaliteiten om Mario Götze uit de basis te spelen bij PSV"

07-01-2022 13:05
83

Huub Stevens denkt dat het kwartje twee kanten op kan vallen na de transfer van Joey Veerman naar PSV. Volgens de Limburgse oud-trainer halen de Eindhovenaren in potentie echter een uitstekende speler binnen.

"Of Veerman het gaat redden bij PSV ligt volledig aan hem zelf", zegt Stevens in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft de kwaliteiten om Mario Götze uit de basis te spelen, dat vind ik echt. Grootste vraag is hoe hij omgaat met de situatie waarin hij mogelijk níet elke wedstrijd speelt. Bij PSV lopen op het middenveld tenslotte wel meer goede spelers."

"In die zin was Feyenoord voor hem, denk ik, een veiligere keuze geweest", vervolgt Stevens. "Daar zou hij normaal gesproken direct basisspeler zijn geworden. Dat neemt niet weg dat ik PSV heel goed begrijp. In Veerman halen ze een speler die, mits hij contanter en fysiek sterker wordt, het verschil kan maken. En dan kan hij vanuit Eindhoven ook zomaar nóg een paar stappen zetten."

PSV maakte naar verluidt zes miljoen euro over naar sc Heerenveen. De 23-jarige middenvelder tekende een contract tot medio 2026 in het Philips Stadion.