Van Dop (Go Ahead Eagles): Nee, het is geen protestactie. Het is gewoon klaar

Van Dop (Go Ahead Eagles): "Nee, het is geen protestactie. Het is gewoon klaar"

15-01-2022 20:58 Laatste update: 21:21
36

Jan Willem van Dop maakt nogmaals duidelijk er helemaal klaar mee te zijn. De algemeen directeur van Go Ahead Eagles kondigde vrijdag al een protestactie aan om de stadions weer te open. De overheid versoepelde, maar niet wat betreft het voetbal.

De clubs zijn in gesprek over het demonstratief openen van de stadions. "Of het tijd is voor actie? Ja, dat vinden wij wel", zegt Van Dop tegen ESPN. "We zijn allemaal getriggerd door de berichtgeving over de winkeliers in Geleen en daarna de horeca in Valkenburg. We hebben met elkaar gezegd dat we zelf in actie moeten komen en het niet in handen van de belangenorganisatie moeten leggen."

De overheid wilde de winkels openen, maar op afspraak. Na protest vanuit de winkeliers hoefde dat ineens niet meer. "Het heeft zin gehad en we nemen nu het heft in eigen handen. Nee, je moet het niet zien als druk opvoeren. Ik wil het ook echt waarmaken. We moeten netjes de tijd nemen zodat iedere club met zijn eigen burgemeester kan overleggen. Daarom is het statement vóór de persconferentie naar buiten gebracht om vanaf 28 januari de stadions open te doen."

"Nee, het is geen protestactie. Het is gewoon klaar. Men heeft totaal geen idee wat dit allemaal met zich meebrengt. Je hoort argumenten dat het om het geld gaat, maar het gaat ons in eerste instantie om de mensen. Tachtig procent heeft iets met betaald voetbal en zit thuis. We willen het veranderen, het is gewoon klaar."