Arnesen ontkent: 'Ajax kijkt een categorie hoger, ze zijn met Bergwijn bezig'

Arnesen ontkent: 'Ajax kijkt een categorie hoger, ze zijn met Bergwijn bezig'

Feyenoord prijst zich zeer gelukkig met de komst van de gewilde Patrik Walemark. Technisch directeur Frank Arnesen wil echter niets weten van het 'aftroeven' van Ajax, dat de twintigjarige Zweed ook bekeek.

"Helemaal niet", zegt Arnesen in gesprek met Voetbal International. "Ajax kijkt een categorie hoger dan wij en zijn met Steven Bergwijn bezig. Zo liggen de verhoudingen en dat is helemaal niet erg. Wij zijn blij met Walemark", stelt de Deen, die zich tegenover VI ook al lovend uitliet over de kwaliteiten van de buitenspeler, die overkwam van BK Häcken.

Ook in Zweden zijn ze zeer te spreken over Walemark. "Wát een goede voetballer", aldus Ralf Edström, oud-speler van onder meer PSV, Standard Luik, AS Monaco en het Zweedse elftal. "Een linksbenige rechtsbuiten met een geweldige techniek die een goed overzicht heeft en een goal kan maken. Hij is nu nog jong, maar als hij zich zo blijft ontwikkelen, zie ik hem over een paar jaar als een nummer 10 die het spel bepaalt. Feyenoord heeft dit goed gezien."

Martin Ericsson, sportief directeur van Häcken, ziet wel wat van Lionel Messi in Walemark. "Hij heeft wel een beetje een Messi-stijltje, en dan bedoel ik dat als hij uit balans lijkt, hij toch in balans is aan de bal. Zijn combinatie van techniek en snelheid is van internationale allure. Bij iedere stap raakt hij de bal, dat is vrij uniek. Daardoor kan hij zich snel bewegen en is het voor tegenstanders heel moeilijk. Eigenlijk is hij sneller mét de bal dan zónder, best opmerkelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s