'Ajax geeft gas na goede recensie Vanenburg en 'positief gesprek' met Ten Hag'

'Ajax geeft gas na goede recensie Vanenburg en 'positief gesprek' met Ten Hag'

20-01-2022 12:58
186

Ajax werkt hard aan de meest opmerkelijke Eredivisie-transfer van de maand: Mohamed Ihattaren is hard op weg naar Amsterdam, melden diverse media. De linkspoot traint sinds kort al met Gerald Vanenburg, die ook werkzaam is bij Ajax.

De techniektrainer van de Amsterdamse Jong-ploeg heeft volgens De Telegraaf lovende recensies gedeeld over Ihattaren, die zijn carrière weer een doorstart wil geven na zijn roemloze vertrek bij PSV en zijn mislukte avontuur bij het Italiaanse Sampdoria. Inmiddels is er ook een 'heel positief gesprek' geweest met trainer Erik ten Hag, klinkt het.

Waar ESPN – dat de scoop had – melding maakte van een huurdeal voor een half seizoen, schrijft De Telegraaf dat een anderhalf jaar durende huurconstructie ook een optie is voor Ajax. FC Utrecht had soortgelijke plannen, maar lijkt dus afgetroefd te worden door Ajax.

Ihattaren speelde begin dit jaar nog met PSV tegen Ajax. "Ik kom hier om lekker te voetballen, zoals zij deden. Ik kom hier niet om achteruit te lopen en rustig aan te doen. In de tweede helft durfden we wat meer, maar dat moet normaal gaan worden. Dat iedereen lef heeft, zoals Ajax speelde", liet hij toen na de bekernederlaag weten. De spelmaker onthulde onlangs dat hij na die wedstrijd expres te laat kwam, in de hoop een gesprek met trainer Roger Schmidt af te dwingen.