Ihattaren wijst Ajax aan als voorbeeld: 'Kwam om lekker te voetballen, zoals zij'

Ihattaren wijst Ajax aan als voorbeeld: 'Kwam om lekker te voetballen, zoals zij'

11-02-2021 09:38
141

PSV ging woensdagavond met 2-1 onderuit tegen Ajax en kan bekersucces dit seizoen uit het hoofd zetten. Mohamed Ihattaren ziet het spel van Ajax als een goed voorbeeld voor de Eindhovenaren, die pas in de tweede helft op gang kwamen.

"In de eerste 35 minuten waren we niet scherp", baalt Ihattaren na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Je ziet dat zij duidelijk de duels winnen en lekkerder in de wedstrijd zitten. Ze scoren ook gelijk twee keer."

Ihattaren zag dat PSV in de eerste helft angstig voor de dag kwam in de Johan Cruijff Arena. "Ik kom hier om lekker te voetballen, zoals zij deden", wijst de PSV-middenvelder naar het spel van Ajax. "Ik kom hier niet om achteruit te lopen en rustig aan te doen. In de tweede helft durfden we wat meer, maar dat moet normaal gaan worden. Dat iedereen lef heeft, zoals Ajax speelde. Daar wilde iedereen vooruit. Niet dat dat bij ons niet zo is, maar dat was in de eerste 35 minuten niet te zien", sluit Ihattaren af.

Door de 2-1 overwinning gaat Ajax in de koker voor de halve finales van de KNVB Beker. Vitesse wist zich dinsdag al te plaatsen na een 0-1 overwinning op bezoek bij Excelsior. De wedstrijden sc Heerenveen - Feyenoord en NEC - VVV-Venlo moeten nog afgewerkt worden.