Jordi Cruijff aangeslagen: 'Jansen was een beetje Cruijff en andersom'
Jansen en Cruijff met Coen Moulijn, tijdens Feyenoords eeuwfeest in 2008

Jordi Cruijff aangeslagen: 'Jansen was een beetje Cruijff en andersom'

26 januari - 07:30 Laatste update: 07:33
Eredivisie 17 Reacties

Het overlijden van Wim Jansen hakt er ook in bij de familie Cruijff. De 65-voudig Oranje-international kon het altijd goed vinden met Johan Cruijff en zijn gezin, vertelt zoon Jordi aan De Telegraaf.

Jansen kwam vijftien jaar lang voor Feyenoord uit, waarna hij in de nadagen van zijn carrière met Cruijff samenspeelde bij het Amerikaanse Washington Diplomats én Ajax. Bij het Nederlands elftal stonden de twee jarenlang aan elkaars zijde. "We hadden het heel moeilijk toen we het hoorden", vertelt Jordi Cruijff over het overlijden van Jansen. "Mijn ouders, Wim Jansen en zijn vrouw, zijn kinderen, mijn zusjes en ik zijn vele jaren samen opgetrokken."

De oud-middenvelder filosofeerde vaak uitvoerig over voetbal met Cruijff en wordt verderop in De Telegraaf 'de harde schijf' van de nummer veertien genoemd. "Wim Jansen is ook een beetje Johan Cruijff, zoals Johan Cruijff een beetje Wim Jansen is. Het waren als Feyenoorder en Ajax-speler tegenstanders, maar later ook medespelers en vooral maatjes. Qua voetbalfilosofie zaten ze op dezelfde lijn", aldus Jordi Cruijff.

In oktober 2021 verscheen er nog een biografie getiteld Meesterbrein van Youri van den Busken, waarin onthuld werd dat Jansen leed aan dementie. Drie maanden later is hij overleden, op 75-jarige leeftijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s