Laatste saluut van Boskamp aan Jansen: En dan krijg je dat nieuws weer…

Laatste saluut van Boskamp aan Jansen: "En dan krijg je dat nieuws weer…"

29-01-2022 13:54 Laatste update: 14:03
15

Jan Boskamp bewijst zijn deze week overleden maatje Wim Jansen zijn laatste eer. De 65-voudig Oranje-international groeide samen met Boskamp op in Rotterdam en kwam deze week te overlijden op 75-jarige leeftijd.

Onlangs verscheen zijn biografie Meesterbrein én werd bekend dat Jansen leed aan dementie. "Ik wist het al een tijdje. Toen we moesten stoppen, is het nog verder achteruit gegaan. En dan krijg je dat nieuws weer…", aldus Boskamp voor de microfoon van RTV Rijnmond.

De twee middenvelders konden het goed met elkaar vinden, al verschilden ze karakterologisch van elkaar. "Ik gooide alles eruit, interesseert me niet tegen wie. En Wim was op dat gebied veel slimmer dan ik: die dacht misschien hetzelfde, maar hij zei het niet. Maar naderhand merkte die gozert het wel, want hij vergat niks."

Boskamp vestigde na zijn Feyenoord-tijd in België en ging als trainer ook nog in het Midden-Oosten, Georgië en Engeland aan de slag, terwijl Jansen als speler en trainer opdook in de Verenigde Staten, België, Saudi-Arabië, Japan en Schotland. De twee bleven elkaar echter altijd zien, vooral rond wedstrijden van Feyenoord. "Elke zondag, als we hier thuis speelden, gingen we een uur zitten ouwehoeren over voetbal. En dan bleef hij op zijn plek zitten en ik ging op mijn plek zitten. En dan zeiden we: oké, we zien elkaar wel", aldus de analist, die onlangs ook afscheid moest nemen van zijn overleden kleinzoon. "Als we drie, vier jaar geen contact met elkaar hadden en we belden elkaar weer, was het net alsof we elkaar elke dag weer gezien hadden."